http://www.visueelconcept.nl/sitemap.xml.gz

Basis (natuur) Fotografie Workshop 20/07

Een Fotografie Workshop op een unieke Locatie 

Fotogebruik: met toestemming van de Urban Greeners

Een Fotografie Workshop op de unieke Locatie, nl. “Eiland Utopia” , in het centrum van Almere, onderdeel van de Floriade Almere 2022, een groene wereldexpositie. Vanaf 2 april 2022 komen er een half jaar lang, duizenden bezoekers per dag, van over de hele wereld.  Een event dat gaat over het vergroenen, beter en mooier maken van de stad.  Én Belevingsfotografie mag daar nu al een Basis (natuur) Fotografie Workshop geven!

Het “ eiland" ademt de sfeer van wilde natuur, ligt in open water en kent een rijke combinatie van besloten plekken, uitkijkpunten, strandjes, spannende bospaadjes en grasland. Sinds de aanleg heeft de natuur hier ongestoord haar werk gedaan. 

Voor wie?

De Belevingsfotografie workshop is voor enthousiaste beginnende fotografen die de mogelijkheden van hun digitale compact  of spiegelreflexcamera optimaal willen leren kennen en toepassen (en nu misschien vooral op de automaat-stand fotograferen?).  

De workshop is minder geschikt voor meer ervaren fotografen!

Wat ga je leren?

In deze fotografie workshop  gaat  je camera van de automatische stand af en krijg je te maken met de zogenaamde belichtingsdriehoek.  Basiskennis over het Diafragma, de Sluitertijd en ISO zorgt ervoor dat je begrijpt waarom een foto te licht of te donker is geworden en stelt je in staat om hierop in te spelen. Met veel oefeningen in de “belichtingsdriehoek” gaan we fotograferen waarbij de focus ook gericht is om anders te leren kijken om de creativiteit in de fotograaf te stimuleren:  “Het is de fotograaf die de foto maakt en niet de camera”

Een Belevingsfotografie workshop is een workshop waar je niet alleen de  belangrijkste instellingsmogelijkheden van je camera leert toepassen om een mooie foto te maken maar bovenal waar je naar huis gaat bruisend van energie en vol motivatie. Het is de combinatie van fotografie, samen bezig zijn en natuurbeleving. 

Wat voor camera heb ik nodig?

Om de workshop te volgen heb je een camera nodig met instelmogelijkheid om zelf diafragma, sluitertijd en ISO waarde te kunnen instellen. 

Michiel Leegerstee?

(Natuur)fotograaf en gediplomeerd IVN-Natuurgids,  organiseert al jaren fotografieworkshops doorgaans in de natuur waarbij leuke weetjes gedeeld worden over de flora en fauna die wij tegenkomen.  Natuurbeleving biedt een extra ervaring en uitdaging tijdens het fotograferen.

Deelname, kosten en datum?

Het terrein en de route voert ons over onverharde heuvelachtige paden, niet geschikt voor deelname door minder validen. 

Minimaal 4 deelnemers - Maximaal 10 

Deelnamekosten* zijn € 29,50 per persoon inclusief 

koffie/thee uit de thermoskan met een zelfgebakken lekkernij.

Datum: zaterdag 20 juli 

Aanvang : 08:30 uur - 12:00 uur

BF  GROENE EILAND-6152695 JPG FZ en Floriade

Zicht op Filmwijk vanaf een strandje op het eilandIndien je wilt deelnemen, stuur een email naar Floriade@belevingsfotografie.nl met je naam en 06-nummer. Je ontvangt dan een "Tikkie". Na ontvangst van de deelnamekosten ben je verzekerd van een plaats op de Workshop. Een week voor aanvang ontvang je informatie over de verzamellocatie.

* speciale lowbudget deelnameprijs om dat Belevingsfotografie hier voor de eerste keer een workshop mag organiseren. Feedback over de workshopleider en de locatie wordt achteraf zeer gewaardeerd.

Afmelden uiterlijk 72 uur van te voren, niet verschijnen op de fotografie-activiteit geeft geen recht op restitutie.  Deelname is op eigen risico. Bij (kans) op regen gaat de workshop door. 


info@belevingsfotografie.nl     ©visueelconcept 2014