http://www.visueelconcept.nl/sitemap.xml.gz

Polofotografie

Workshop Polofotografie voor leden Fototafel Sociëteit De Witte

1185124 569198019809556 309 med hr


Workshop Polofotografie

met medewerking van Polo Club Wassenaar - Trophy Argentina

Heb je al wat ervaring met fotografie in het algemeen, maar wil je leren hoe je spectaculaire paardensportfoto's kan maken en wat daar allemaal bij komt kijken? Dan is polo een bijzondere beleving om te fotograferen.


Polo

bf  poloworkshop2P5192277

Polo combineert spanning, snelheid en risico en heeft dus alles in zich om spectaculaire foto’s te (leren) maken. Het is een mengeling van hockey en rugby, gespeeld op een paard. In een wedstrijd draait het om twee teams van ieder vier spelers te paard die alles op alles zetten om de bal in het doel van de tegenstander te slaan en te winnen. Er worden snelheden bereikt tot 60 km per uur en de spelregels laten het toe om elkaar fysiek weg te duwen. Geen sport voor watjes dus! Ondanks het imago van een sport voor stoere mannen en de benodigde dosis lef en behendigheid is polo niet gebonden aan leeftijd of geslacht. Mannen en vrouwen, jong en oud spelen in gemixte teams. De vaak bikkelharde strijd op het veld wordt gecombineerd met sociaal genoegen langs de lijn met veel kansen op leuke foto’s . Op de fotografieworkshop zal ook aandacht worden besteed aan straatfotografie.  


Theorie & Praktijk

bf  poloworkshop2P5192695

Leer eerst het spel en de belangrijkste regels kennen zodat je kunt anticiperen op de volgende beweging of actie. Een onderdeel van de workshop is speluitleg.  Aanvullend wordt besproken met welke instellingen en vanuit welke positie je de mooiste foto’s kan maken. Daarna gaan we de theorie in praktijk brengen en zelf polofoto's maken.

bf  poloworkshop2P5192700


Tenslotte krijgt iedereen feedback op de gemaakte foto’s in een besloten groep op Facebook.


Wat voor apparatuur heb ik nodig?

Om de workshop te volgen is het gewenst om te beschikken over een spiegelreflex of systeemcamera, met instelmogelijkheden - een telelens of (optische) telezoom, bijvoorkeur een 1-poot statief en een klein opvouwbaar krukje of fotografenstoeltje.


Locatie & Datum:

Polo Club Wassenaar

Waalsdorperlaan 29-A 2244 BN Wassenaar

Zaterdag 17-08-2019 :   2 uur voor aanvang eerste wedstrijd in de middag 16:30 -  de aanvangstijd van de workshop is dan 14:30 uur.


Deelname:

inclusief een originele Van Santen & Van Santen polocap, frisdrank/sap met lekkernij op de verzamellocatie, fotografiebegeleiding op het veld en fotobeoordeling in een geheime Facebookpagina.

BF POLO INSTAGRAM-4278563De workshop gaat ook door bij (kans) op regen tot het moment de wedstrijd (tijdelijk) wordt onderbroken of afgebroken.

De foto rechts is dit jaar gemaakt op 27 april tijdens een hagelbui op de Koningspolo-wedstrijd op een privé landgoed te Groenekan

 

Exclusief evt. parkeerkosten 

info@belevingsfotografie.nl     ©visueelconcept 2014