http://www.visueelconcept.nl/sitemap.xml.gz

Basis (Natuur) Fotografie Workshop “Op zoek naar Herten en Vossen"

2 VOSSENnaamloos-4382

Deze Fotografie Workshop in de natuur vindt plaats op vrijdag 14 februari in een deel van het uitgestrekte natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD). Een waterwingebied voor de regio Amsterdam. Het gebied kent een grote landschappelijke variatie met een rijke flora en fauna. Het gebied is dan ook bij uitstek geschikt voor de natuur- en landschapfotograaf. Bovendien is er een grote kans om een #damhert of #vos te zien en mooi te fotograferen! 

Er is bewust gekozen om deze natuuractiviteit op een vrijdag te organiseren vanwege de “relatieve” rust in het natuurgebied. Zo zijn er minder dagjesmensen en andere fotografen aanwezig waardoor we meer vrijheid hebben om het duinlandschap en haar bewoners mooi te kunnen fotograferen.

VCML AWD schoffel-4106
VCML AWD hinde-4791
laag standpuntnaamloos-4621


Ook gaan we op zoek naar #baardmannetjes, #wildezwanen, #knobbelzwanen, #zaagbekken, #blauwereigers, #krooneenden en wat er mogelijk meer voor onze lens komt.

In de basis natuurfotografie workshop van Belevingsfotografie gaat je camera van de automatische stand af en krijg je te maken met de zogenaamde belichtingsdriehoek. Basiskennis over het Diafragma, de Sluitertijd en ISO zorgt ervoor dat je begrijpt waarom een foto te licht of te donker is geworden en stelt je in staat om hierop in te spelen.


Met oefeningen in de “belichtingsdriehoek” gaan we fotograferen waarbij de focus ook gericht is om anders te leren kijken om de creativiteit in de fotograaf te stimuleren: “Het is de fotograaf die de foto maakt en niet de camera”

Een Belevingsfotografie workshop is een workshop waar je niet alleen de belangrijkste instellingsmogelijkheden van je camera leert toepassen om een mooie foto te maken maar bovenal waar je naar huis gaat bruisend van energie en vol motivatie. Het is de combinatie van fotografie, samen bezig zijn en natuurbeleving.

Loopafstand (tempo fotografenloopje): circa 10 km over verharde en niet verharde paden. We gaan ook struinen door de duinen! Doordat wij veel stilstaan voor uitleg en oefeningen is de workshop interessant voor enthousiaste beginnende en iets meer ervaren fotografen.

Aanbevolen benodigdheden:• Een camera met bij voorkeur een standaard en tele-(zoom)objectief • Een lichte driepoot of een éénbeenstatief • Lege geheugenkaart(en) en opgeladen accu(s) of batterijen • (stevige / comfortabele) Wandelschoenen • Kleding die vies mag worden en een vuilniszak • Bij kans op nat weer juiste kleding en/of paraplu en een zeem met 2 knijpers • De handleiding van je camera • Goed humeur / flesje water / Lunchpakket met in de winter een warme drank in de thermofles

De workshop begint om 10:30 uur tot circa 15:30 uur. Vanaf 10:15 uur word je in de natuur ontvangen met warme chocomelk uit de thermoskan met een lekkernij. Deelnamekosten € 59,00 incl. toegangskosten natuurgebied /exclusief parkeergeldMinimaal 4 deelnemers / maximaal 10 deelnemers

-----
#Valentijnactie  14 februari - Voor €14 extra bij gelijktijdig boeken is de NIET fotograferende partner van harte welkom om met de fotograferende partner mee op stap te gaan.

-----

Indien je wilt deelnemen, stuur een email naar AWD1402@belevingsfotografie.nl met je naam en 06-nummer en evt. "met (niet fotograferende) partner.

Deelname is op eigen risico. Bij (kans) op regen gaat de workshop door, bij sneeuw helemaal! Bij kans op extreme weersomstandigheden wordt de datum verzet maar mag je annuleren als deze datum niet schikt.

Workshopleider: Michiel Leegerstee, Natuurfotograaf/IVN-Natuurgids

info@belevingsfotografie.nl     ©visueelconcept 2014