http://www.visueelconcept.nl/sitemap.xml.gz

Buitenverblijf

Na een lange zoektocht ben ik begin 2015 in het bezit gekomen van een recreatiebungalow met toegevoegde waarde: Gezelligheid o.a. bij de openhaard en Natuurbeleving in de tuin en omgeving. De woning is gelegen op de Veluwe, aan de achterkant van een rustig park, tegen de bosrand aan. Op de erfgrens staat een gaashek om de everzwijnen, reeen en edelherten uit de tuin te houden. 

De locatie is een prachtige plek voor natuurliefhebbers waar het in de uitgestrekte bossen, op de zandverstuivingen en langs de bosbeken heerlijk genieten is. 

Een paradijs voor vogelaars en natuurfotografie. Na de renovatie ben ik vanaf juni gaan fotograferen in de tuin. Meer dan 38 vogelsoorten heb ik voor de lens gehad.

In de eerste maanden 2017 is de grote border achterin in de tuin onderhanden genomen. Een aantal oude struiken zijn (met veel moeite) eruit gehaald, bomen die te dicht op elkaar stonden omgezaagd of getopt en alle (on)kruiden verwijdert. De zanderige grond verbetert met een aanhanger vol compost en de bodem verrijkt met gedroogde koemest. Vervolgens de border ingericht met vooral insecten/vlinderminnende vaste planten en struiken. Tegen het hek op 5 plaatsen een vuurdoorn, de Pyracantha coccinea 'Red Column’ geplant, een groenblijvende leiplant (klimplant) die geurende witte bloemen zal geven in mei en juni..en rode bessen in het najaar en in de winter.  Merels, Lijsters en Kramsvogels zijn er dol op, maar deze struik biedt ook een veilige plek waar vogels hun nest kunnen maken. Straks dus een meer avontuurlijke vogels en insecten-vriendelijke tuin. 

Aanvankelijk was het plan om ook te gaan verhuren. Dat is de reden dat de naam Buitenverblijf, Ermelo op Google bekend is gemaakt.  Ik beleef er echter zoveel plezier aan,  dat verhuren vooralsnog op de lange baan is geschoven.

Nieuw: Dassen in de tuin

info@belevingsfotografie.nl     ©visueelconcept 2014