http://www.visueelconcept.nl/sitemap.xml.gz

Natuurfotografie “Opfris” Workshop

BF-Anholt cursisten-1130079

Foto gemaakt door oud cursist Ria Olde Rechterschot
De “opfris” workshop is bedoeld voor iedereen die al eens basisworkshop heeft gedaan en een "zetje" nodig heeft om mooiere foto’s te maken onder verschillende lichtomstandigheden en stilstaande of bewegende onderwerpen goed in beeld te brengen.

Hoe zit het ook al weer met de invloed van het diafragma op de sluitertijd, de ISO en een combinatie daarvan. Oh ja, ... dan hebben we ook nog een witbalans, een knopje voor belichtingscompensatie en gebruiken we wel of niet een flitser in de natuur. En pas je de compositieregels nog toe in je fotografie om een sprekender, interessanter en mooier beeld te krijgen?


BF LynxSneeuw-2133

Zeker als je niet regelmatig met fotograferen bezig bent dan kan de opgedane basiskennis een beetje wegzakken en wordt vaak voor de automaat-stand gekozen. Dat is jammer want je kan veel mooiere foto’s met je camera maken. Het is de fotograaf die de foto maakt en niet je camera (betere kwaliteit apparatuur kan wel een verschil maken).

De workshop van één dag helpt je om de kennis weer naar boven te halen.  De hele dag gaan we  samen fotograferen om alle basistechnieken nog 's uit te proberen en toe te passen (op je nieuwe camera?). 

Indien de locatie een natuurpark/wildpark betreft leer je nieuwe technieken om bijvoorbeeld dieren achter tralies/hekwerk mooi in beeld te krijgen zonder dat de afrastering storend zichtbaar is op de foto. Als er sneeuw ligt zal ook daar aandacht besteed worden om een wit natuurlijke weergave te maken ipv blauwe of grijze sneeuw.

Aanbevolen benodigdheden:

• Donkere kleding

• Bij (kans op) nat weer juiste kleding en/of paraplu en een zeem met 2 knijpers

• (stevige / comfortabele) Wandelschoenen

• Kleding die vies mag worden en een vuilniszak

• Een camera met bij voorkeur een standaard en tele-(zoom)objectief

• Een lichte driepoot of een éénbeenstatief

• Lege geheugenkaart(en) en opgeladen accu(s) of batterijen

• De handleiding van je camera

• Goed humeur / flesje water / Lunchpakket


Deelnamekosten € 47,50

Inclusief warme chocolademelk uit de thermoskan met koek op de verzamelplaats

exclusief parkeergeld

Minimaal 4 deelnemers / maximaal 10 deelnemers

Aanmelden/ reserveren 


info@belevingsfotografie.nl     ©visueelconcept 2014