http://www.visueelconcept.nl/sitemap.xml.gz

Natuurfotografie Workshop (basis)

BF-WNPL050118-1050013


Update: volgeboekt stuur een privé-bericht met naam+06 voor plaatsing op reservelijst

Vrijdag 29 maart - 13:00 / ca. 18.00 uur

Basis Workshop (natuur) Fotografie 

Thema: Hert & Vos

Locatie: Amsterdamse Waterleidingsduinen


Deze Natuurfotografie Workshop vindt plaats in een deel van het uitgestrekte natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD). Een waterwingebied voor de regio Amsterdam. Het gebied kent een grote landschappelijke variatie met een rijke flora en fauna. Het gebied is dan ook bij uitstek geschikt voor de natuur- en landschapfotograaf. Bovendien is er een kans om een damhert of vos te zien en te fotograferen! Bij zonnig weer ook kans op een ontmoeting met zandhagedissen.

In de basis natuurfotografie workshop van Belevingsfotografie gaat je camera van de automatische stand af en krijg je te maken met de zogenaamde belichtingsdriehoek. Basiskennis over het Diafragma, de Sluitertijd en ISO zorgt ervoor dat je begrijpt waarom een foto te licht of te donker is geworden en stelt je in staat om hierop in te spelen.

Met veel oefeningen in de “belichtingsdriehoek” gaan we fotograferen waarbij de focus ook gericht is om anders te leren kijken om de creativiteit in de fotograaf te stimuleren: “Het is de fotograaf die de foto maakt en niet de camera”

Een Belevingsfotografie workshop is een workshop waar je niet alleen de belangrijkste instellingsmogelijkheden van je camera leert toepassen om een mooie foto te maken maar bovenal waar je naar huis gaat bruisend van energie en vol motivatie. Het is de combinatie van fotografie, samen bezig zijn en natuurbeleving.

Loopafstand: max. 8 km over verharde en niet verharde paden. Doordat wij veel stilstaan voor uitleg en oefeningen is de workshop interessant voor enthousiaste beginnende en iets meer ervaren fotografen.

Aanbevolen benodigdheden:• Een camera met bij voorkeur een standaard en tele-(zoom)objectief • Een lichte driepoot of een éénbeenstatief • Lege geheugenkaart(en) en opgeladen accu(s) of batterijen • (stevige / comfortabele) Wandelschoenen • Kleding die vies mag worden en een vuilniszak  • Bij kans op nat weer juiste kleding en/of paraplu en een zeem met 2 knijpers • De handleiding van je camera • Goed humeur / flesje water / Lunchpakket

De workshop begint om 13:00 uur tot circa 18:00 uur. Vanaf 12:45 uur word je in de natuur ontvangen met koffie/thee uit de thermoskan met een lekkernij. Deelnamekosten € 59,00 incl. 

toegangskosten natuurgebied /exclusief parkeergeld

Minimaal 4 deelnemers / maximaal 10 deelnemers

Indien je wilt deelnemen, stuur een email naar AWD2903@belevingsfotografie.nl met je naam en 06-nummer.

Afmelden uiterlijk 72 uur van te voren, niet verschijnen op de fotografie-activiteit geeft geen recht op restitutie. Deelname is op eigen risico. Bij (kans) op regen gaat de workshop door. Bij kans op extreme weersomstandigheden wordt de datum verzet maar mag je annuleren als deze datum niet schikt.

Workshopleider: Michiel Leegerstee, Natuurfotograaf/IVN-Natuurgids

12308419 1013718858690801 4948763086376167346 n


info@belevingsfotografie.nl     ©visueelconcept 2014